Tuinontwerp Haarlem Oosterse tuin

Grondig Hoveniers Haarlem heeft in Schalkwijk een tuin ontworpen en aangelegd. De tuin was een kale vlakte, de beplanting en de bestrating van het perceel is volledig aangelegd door de tuinmannen van Grondig Hoveniers Haarlem.

Tuinontwerp Haarlem

De klant wilde een zeer onderhoudsvriendelijke tuin met Oosterse sferen. Om de tuin dat speciale Oosterse tintje te geven is gebruik gemaakt van Travertin natuurstenen tegels in verschillende maten. Deze natuursteen heeft een zachte, egale gele kleur. Travertin natuurstenen worden veelal binnen toegepast, de stenen die voor dit project zijn gebruikt zijn vorstbestendig, en daardoor ook zeer geschikt voor buiten gebruik. 

Ontwerp tuinafscheiding Haarlem

Naast het terras is ook een nieuwe tuinafscheiding geplaatst, een houten schutting met horizontale planken. Doordat deze overlappen geeft het voldoende privacy. Aan de achterzijde is gekozen voor een doorkijk, hier tegenaan is een klimplant geplaatst.

Onderhoudsvriendelijke beplanting

Bij deze tuinaanleg is gekozen voor een wintergroene bamboe plant. De bamboe Fargesia is een compacte, niet woekerende bamboe, deze hoeft dus ook niet gesnoeid te worden. De klant was al in het bezit van een mooie gevlochten tuinset. De set past ook perfect in het nieuwe tuinontwerp met Oosterse sferen en komt daardoor helemaal goed tot zijn recht in deze tuin. Na het terug plaatsen van de tuinmeubelen en het groen achter in de tuin is het een gezellige en onderhoudsvriendelijke tuin in de juiste sfeer geworden.

Pijltje naar links Pijltje naar rechts
 • Sfeerafbeelding bij dit item
 • Sfeerafbeelding bij dit item
 • Sfeerafbeelding bij dit item
 • Sfeerafbeelding bij dit item
 • Sfeerafbeelding bij dit item
 • Sfeerafbeelding bij dit item
 • Sfeerafbeelding bij dit item
 • Sfeerafbeelding bij dit item
Foto
Meer referenties:
Meer voorbeelden?

Onze werkzaamheden

Referenties

Grondig Hoveniers Haarlem heeft in Schalkwijk een tuin ontworpen en aangelegd. De tuin was een kale vlakte, de beplanting en de bestrating van het perceel is volledig aangelegd door de ...

Foto van Tuinontwerp Haarlem Oosterse tuin
Meer referenties

Contact

Grondig Hoveniers Haarlem
Atjehstraat 57 RD
2022 BM Haarlem

T.
Toon telefoonnummer06 28 151 484

E.
Toon e-mailadresinfo@grondighoveniers.nl
Route berekenen